sikkerhed

DKCERT skal varetage telebranchens decentrale cyber- og informationssikkerhedsenhed

Regeringen udsendte i maj 2018 National strategi for cyber- og informationssikkerhed. Et af initiativerne er, at der skal udarbejdes sektorstrategier for samfundskritisk infrastruktur inden for sundhed, finans, tele, søfart, transport og energi.

Sektorerne skal bl.a. opbygge decentrale cyber- og informationssikkerhedsenheder (DCIS’er) til at sørge for informationsudveksling og validering af information mellem sektorerne og Center for Cybersikkerhed (CFCS) samt forestå vedligeholdelsen af risiko- og sårbarhedsvurderinger.

Dansk

Ny awareness-træning fra DKCERT: Phish trykprøver sikkerhedsniveauet blandt dine medarbejder i et risikofrit miljø

En af de kriminelles mest anvendte veje ind i et netværk sker via phishing mails.

Derfor har DKCERT, som er en del af DeiC, udviklet en phishing-tjeneste, kaldet Phish, så it-afdelingen kan klæde medarbejderne på, til at blive bedre i stand til at håndtere truslen.

Phish er en nem metode til at uddanne store mængder medarbejdere i et hug. Langt de fleste medarbejder modtager og besvarer mails i det daglige arbejde, hvilket betyder, at en phishing-mail rammer en stor målgruppe, der ellers har mange forskellige arbejdsopgaver. 

Dansk

Tre dage endnu: Du kan stadig nå at spare penge på tilmeldingen til DeiC konference 2018

Du kan godt glæde dig til den 10.-11. oktober 2018, hvor alle inden for e-infrastruktur til forskning og uddannelse samles til årets DeiC konference på Trinity Hotel og Konference Center i Fredericia. 

Samtidig kan du glæde dig over at få rabat på tilmeldingen, men tilbuddet løber kun frem til onsdag den 15. august, så du skal være hurtig på tasterne.

Du kan tilmelde dig her

Konferencens tema er i år: ”Building the digital infrastructure for future research”.

Dansk

DeiC konferencen 2018 får et helt nyt spor om it-sikkerhed

DeiC_konference_2018

DeiC konference 2018: Konkrete trusler, værktøjer til at forhindre dem og krisehåndtering, hvis det går galt.

Det er de tre hovedtemaer, som du kan blive klogere på, når DeiC konferencen løber af stablen den 10. – 11. oktober i Fredericia. Omdrejningspunktet er it-sikkerheden på de danske uddannelsesinstitutioner, og vi tager udgangspunkt i trusler, problemstillinger og løsninger.

Dansk

DKCERT udsender trendrapport

Dansk

Forsiden på DKCERT Trendrapport 2017DKCERT behandlede 95.597 sikkerhedshændelser i 2016. 86.993 var advarsler fra tredjepart om potentielle sikkerhedsrisici. Dermed var antallet af egentlige sikkerhedshændelser på 8.604. Både mængden af advarsler og egentlige hændelser faldt i forhold til året før.

Det viser DKCERT Trendrapport 2017, som DKCERT netop har offentliggjort.

Keywords: 

WAYF sikrer krypteringsnøgler med HSM

Siden maj måned har WAYF (Where Are You From) benyttet et HSM (Hardware Security Module) til at signere de login-oplysninger, tjenesten sender til serviceudbydere. Det gør det vanskeligere at hacke systemet.

Når en bruger logger ind via WAYF, sender WAYF informationer om brugeren til den tjeneste, brugeren logger ind på. For at bevise, at informationerne kommer fra WAYF, signerer WAYF oplysningerne med en privat nøgle.

Dansk
Keywords: 

TF-CSIRT

TF-CSIRT (Task Force Computer Security Incident Response Teams) er et forum under de europæiske forskningsnetværks paraplyorganisation GÉANT. Medlemmerne er organisationer, der håndterer sikkerhedshændelser.

Under TF-CSIRT kan de mødes med andre organisationer af samme type og diskutere emner af fælles interesse. TF-CSIRT arrangerer også kurser og fremmer brugen af fælles standarder og procedurer for håndtering af sikkerhedshændelser.

DeiC er repræsenteret i TF-CSIRT via DKCERT.

Dansk

DKCERT ansætter driftsmedarbejder

DKCERT, der overvåger sikkerheden på forskningsnettet, har ansat Thomas Qualmann som it-driftsmedarbejder.

Thomas Qualmann kommer fra en stilling i STIL, Styrelsen for It og Læring. Hos DKCERT får han ansvaret for at drive infrastrukturen. Efterhånden vil Thomas Qualmann også komme til at varetage nogle sikkerhedsopgaver.

Han er placeret hos DKCERT på DeiCs kontor på DTU i Lyngby.

Dansk
Keywords: 

Sider

Abonnér på RSS - sikkerhed