Gå til hovedindhold

Nyt KE-projekt om at publicere reproducerbare forskningsresultater

Nu kan du læse beskrivelsen af Knowledge Exchange-projektet, der vil forbedre mulighederne for at publicere reproducerbare forskningsresultater.
Af
03/02/2021 10:02
Billede
Knowledge Exchange-logo
Grafik: Knowledge Exchange.

Knowledge Exchange (KE)  undersøger i dette europæiske projekt muligheder for at forbedre sociale og tekniske infrastrukturer i forhold til reproducerbar publicering. Birte Christensen Dalsgaard fra Aarhus Universitet deltager som dansk ekspert i projektet. Projektet ledes af Juliane Kant (DFG) og Anna Mette Morthorst fra DeiC.

Reproducerbarhed er et grundlæggende fundament for videnskabelig forskning i tråd med Open Science og FAIR-principperne. Terminologien varierer, men kan defineres som muligheden for, at forskere kan anvende data og metode (kode) delt af andre til at opnå samme resultat som det originale studie. Det har betydning i alle dele af forskningsprocessen, mens der i indeværende projekt ses på publicering.

Projektet vil afdække praksis, barrierer og behov set fra forskerside, samt faglige forskelle. Det sker gennem et litteraturstudie, og et online survey og interviews. Det involverer relevante aktører i publiceringslandskabet, forskere, fonde og leverandører af infrastruktur og services som for eksempel forlag.

Vi vil rigtig gerne i kontakt med forskere og relevante interview-personer, der kan være med til at bidrage til projektet, så hvis du er interesseret i at vide mere eller har lyst til at at deltage, er du meget velkommen til at henvende dig til Anna Mette Morthorst fra DeiC.

Følg også med i projektet på DeiC’s hjemmeside og på Knowledge Exchange websiden.

Læs mere: