Gå til hovedindhold

Søg i mere end 1000 publikationer fra national HPC

DeiCs publikationsliste er igen opdateret. Det betyder, at du kan blive meget klogere på forskningsresultaterne fra de nationale supercomputere og se hvilke fagområder og universiteter, der har benyttet faciliteterne.
Af
03/03/2021 09:03
Billede
Publikationsliste
Grafik: DeiC

Mere end 200 nye videnskabelige publikationer blev indsamlet i januar måned sammen med HPC-anlæggene og deres brugere. DeiC har opdateret listen over forskningsresultaterne fra de tidligere tre nationale HPC-anlæg i perioden 2015 til 2020, der også inkluderer ca. 20 publikationer fra 2021.

Billede
Publikationsliste
Grafik: DeiC

Udviklingen i indsamlingen af publikationer fra de nationale anlæg.

 

Der er således nu indsamlet i alt 1053 publikationer. Hvis du selv har lyst til at gå på opdagelse i de udgivelser, som har inkluderet brug af national supercomputing i Danmark, så er der mulighed for at søge i materialet online.

Motivationen for arbejdet med at indsamle publikationer har været at vise hvad, der forskningsmæssigt kommer ud af den nationale HPC-investering, og desuden kan materialet være inspiration til nye HPC-brugere. Denne gang blev det valgt at henvise HPC-brugerne til DeiCs online-liste som reference punkt, så forskerne kunne tjekke, om alle deres publikationer var på listen. Det fungerede overraskende godt, om end det stadig er en meget manuel process at identificere og indsamle materialet.

”Det har været en fælles indsats fra rigtig mange for at få dette til at spille,” fortæller Birgitte Vedel Thage, der er projektleder på publikationsanalysen.

De involverede parter har været hhv. de tre tidligere HPC-anlæg (ABACUS2.0, Computerome og Kulturarvsclusteret), alle HPC brugerne (1500+), to biblioteker (DTU og SDU) samt DeiC.

”Vil gerne takke Kasper Sort, der har stået for arbejdet med at virkeliggøre en online-liste til publikationerne, så data kan leve og tilgås af brugerne og andre interessanter. Desuden kæmpe tak for samarbejdet til Jeannette Ekstrøm, Dorte Drongstrup, Emil Rendbæk Nygaard, Myhanh Nguyen, Tom Olsen, Megan Guertner, Spela Zajec, Wendy Engelberts og Desirée Suhr Pérez, der alle har været med til at løfte opgaven siden 2017,” lyder det fra Birgitte Vedel Thage.

Fra januar 2021 er det et krav, at brugen af de nationale anlæg akkrediteres med et ”funding-nummer”. Dette nummer tildeles af Front Office, når man som forsker får regnetid via national HPC.

Ideen er, at der skal kunne ”trawles” efter disse numre efterfølgende ligesom funding agencies gør i dag. Som tidligere beskrevet kan kun 20 procent af publikationerne i dag findes digitalt, da der ikke har været tradition for at referere til brug af infrastruktur. Husk, at dette skal stadig skrives i publikationen – ellers kan der ikke søges efter det.

Du kan læse mere om guide til acknowledgements her: Husk at referere til brug af national HPC

Læs mere: