Gå til hovedindhold

Har du styr på hvor mange kurser, der er tilgængelige inden for HPC, AI og HPDA i Danmark?

EuroCC Denmark kortlægger trænings- og uddannelsesaktiviteter inden for de 8 danske universiteter.
Af
06/04/2021 14:04
Kenneth Skovhede, Project Lead, Københavns Universitet.

Dette er nyheder fra EuroCC-projektet. Lær mere om EuroCC på hjemmesiden

En arbejdsgruppe fra KU og AAU får ny indsigt i det nationale udvalg af læringsmuligheder inden for disse teknologier.

"Målet er at skabe et overblik over kurser og studieprogrammer inden for High Performance Computing (HPC), Artificial Intelligence (AI) og High Performance Data Analysis (HPDA) og identificere måder at styrke de nationale kompetencer på", siger Kenneth Skovhede fra KU , der er projektleder på arbejdspakken "Uddannelse og kompetenceudvikling" inden for EuroCC-projektet.

"Vi undersøger de nationale muligheder for uddannelse inden for HPC og relaterede emner som AI, Machine Learning (ML) og dataanalyse. Vores arbejde har sikret, at data nu indsamles til kurser, der tilbydes af AU, AAU, DTU og KU. Vi er i processen med at kortlægge data og se på forskelle og overlapninger”fortsætter Kenneth Skovhede.

I denne første del af analysen finder indsamlingsprocessen sted dels med en automatiseret maskinindlæringstilgang parallelt med en manuel analyse. Analysen vil senere blive udvidet til også at omfatte kurser fra alle nationale aktører. Det forventes, at flere detaljer er tilgængelige i efteråret 2021.

Lær mere: