Gå til hovedindhold

Nyt webinterface til LUMI

Lettere adgang til LUMI via din browser er starten på en brugerdrevet udvikling, hvor flere og flere apps vil styrke både udnyttelse og brugeroplevelse.
Af
06/12/2023 10:12
Billede
LUMI
Foto: CSC LUMI

Det skal være lettere at anvende LUMI supercomputeren, så flere brugere kan komme om bord. Derfor kan du nu tilgå LUMI via et nyudviklet, browserbaseret webinterface, der minder om DeiC Interactive HPC. Med det nye interface kan du tilgå og anvende interaktive apps via din browser, f.eks. et Linux-baseret desktop-miljø, et Jupyter miljø til Python og Julia og Tensorboard til AI. Det er ambitionen, at der løbende tilføjes nye apps, som skal afspejle brugernes behov.

Billede
LUMI interface
Foto: www.lumi-supercomputer.eu

Screenshot af LUMIs nye webinterface.

Datavisualisering på LUMI bliver lettere

Udover, at det bliver lettere at komme i gang med at bruge LUMI, bliver det også lettere at anvende visualiseringsværktøjer som Paraview, så selve dataanalysen bliver enklere. Har du som bruger kørt nogle store jobs på LUMI og derfor har rigtig store mængder data, så behøver du ikke længere flytte data ud af LUMI over på en lokal computer for at analysere på dem. Med det nye webinterface, hvor du kan se data i din browser via de apps, der er tilgængelige, vil du spare besvær og tid ved hurtigt at få et overblik over dine data.

Billede
LUMI paraview
Foto: www.lumi-supercomputer.eu

Paraview visualiseringsværktøj i brug i LUMIs webinterface.

Brugerdrevet udvikling

Det centrale er, at vi vil udvikle det, som brugerne ønsker samtidig med, at brugerne kan udvikle deres egne apps.

”Webinterfacet er en start på et udviklingsforløb, hvor vi løbende vil forbedre og tilføje apps, så mere og mere er sat op på forhånd for brugeren”, fortæller René Løwe, systemudvikler i DeiC og ansvarlig for udviklingen af LUMI-webinterface’et under LUMI-LUST.

Vi vil meget gerne have feedback fra brugerne, f.eks. til vores LUMI Coffee breaks. Det er også muligt at give feedback gennem en LUST kontaktformular i LUMI ticket-systemet.

LUMI web-interfacet er er baseret på OpenOnDemand, og har du udviklet en app til LUMI, så vil LUMI-LUST-teamet meget gerne sørge for, at det kommer online. Skriv en e-mail til @rene.jacobsen@deic.dk.

 

Mere information

LUMI User Support Team (LUMI-LUST) LUMI User Support team 

LUMI Webinterface udvikling, DeiC: Rene Løwe Jacobsen, rene.jacobsen@deic.dk

LUMI Webinterface information: https://www.lumi-supercomputer.eu/introducing-a-new-web-interface-for-lumi

LUMI Webinterface adgang og documentation: https://docs.lumi-supercomputer.eu/runjobs/webui/