Gå til hovedindhold

Nyhedsbrev december 2018: Interimbestyrelse for 2019 | Julegaven fra DM Forum | Den store rapport om danskernes informationssikkerhed 2018 er klar

Nyhedsbrev fra DeiC, Danish e-Infrastructure Cooperation, december 2018.
Af
ons, 12/19/2018 - 12:43
Billede
Nyhedsbrev-logo
Grafik: DeiC

Nu er juleferien inden for rækkevidde, og derfor modtager du nu årets sidste nyhedsbrev med månedens vigtigste DeiC-begivenheder.

Det seneste år har repræsentanter fra universiteterne og Styrelsen for Forskning og Uddannelse arbejdet på at formulere en ny strategi for nationalt samarbejde om digitalt forskningsinfrastruktur og dermed for DeiCs fremtidige aktiviteter og organisering. Rapporten fra dette arbejde forventes offentliggjort i starten af det nye år.

Som en del af overgangen til en fornyelse af det nationale samarbejde om digitalt forskningsinfrastruktur får DeiC ny interimbestyrelse 1. januar 2019. Nedenfor kan du læse om, hvem de otte nye medlemmer er.

DKCERT har udgivet rapporten ’Danskernes informationssikkerhed’, der er en detaljeret gennemgang af informationssikkerheden hos offentligt ansatte og borger. Der er også godt nyt om eduVPN i denne måned.

Sidst, men ikke mindst, får du en julegave fra DM forum – som du godt må pakke op allerede nu.

Rigtig go' læselyst, god jul og godt nytår.

Næste nyhedsbrev udsendes i januar.  

Nyhedsbrevet sendes også på mail til tilmeldte abonnenter. Du kan til- og afmelde dig nyhedsbrevet pr. mail på denne side:


Julegaven fra DM Forum: FAIR-principperne som eventyr

Lyder det lidt abstrakt, at data skal være FAIR (Findable, Accessible, Interoperable og Re-usable)? Så læs den eventyrlige historie om prins Fairhair af Datamania, der skal indsamle og behandle så utroligt mange data for at få sin prinsesse, My Fair Lady. Godt han har Lux DataStorm fra Oxwart University til at hjælpe sig! ;-)

Eventyret er ét af flere flotte produkter fra DM Forum aktiviteten 'FAIR på tværs' som bl.a. også har begået en "How to get on the right track with FAIR data management" poster og flere "Debunking FAIR myths" postkort.

Interimbestyrelse for 2019

Som en del af overgangen til en fornyelse af det nationale samarbejde om digitalt forskningsinfrastruktur får DeiC ny interimbestyrelse 1. januar 2019.

eduVPN: Nu kan du få VPN via DeiC

Med eduVPN kan medarbejdere, forskere og studerende få en nem og sikker forbindelse til internettet eller til deres beskyttede systemer på institutionerne.

Her er alt, du skal vide for at komme på forskningsnettet

Forskningsnettet er målrettet mod universiteter og forskningsinstitutioner, hvilket giver helt andre muligheder end den traditionelle internetudbyder. Her kan du læse, hvordan du kommer i gang.

Den store rapport om danskernes informationssikkerhed 2018 er klar

Danskernes informationssikkerhed 2018 er en detaljeret gennemgang af informationssikkerheden hos offentligt ansatte og borgere.

PRACE giver nu mere HPC-plads til industriprojekter

HPC-samarbejdet, PRACE, vil gerne invitere industrien indenfor med et nyt forslag, der skal gøre det lettere at ansøge om supercomputeradgang til nye projekter.

Aarhus Universitet tiltræder SIRTFI gennem WAYF

Via WAYF er det nu muligt for brugere med en AU-konto at få adgang til at identificere sig over for tjenesteudbydere som schweiziske CERN.

Karriereportalen Graduateland er ny tjenesteudbyder i WAYF

Den store karriereportal for studerende og nyuddannede, Graduateland, er nu blevet tilsluttet WAYF.

Early bird: Tilmelding til TNC19 er åben

Nu kan du tilmelde dig næste års TNC-konference og samtidig få rabat på deltagergebyret.


DeiC årshjul 

For at sikre sammenhæng i de strategiske og administrative opgaver i DeiC arbejder vi efter et årshjul. Årshjulet viser sammenhængen mellem bestyrelsens, ledelsens og organisationens opgaver inden for disse områder:

  • Strategi, strategiske handlingsplaner, drifts- og projekthandleplaner.
  • Budget og opfølgning.
  • Information - årsrapport, interne informationsmøder, møder med interessenter og den årlige konference.

Årshjul 2018


Brug DeiC eScience Vidensportal

På DeiC eScience Vidensportal finder forskere og andre interesserede råd og vejledning om eScience.

eScience Vidensportal | Træningskurser

Træningsportalen på DeiC eScience Vidensportal indeholder en løbende oversigt over kurser om eScience.


Søg støtte til kurser i eScience

Ratatosk Mobility Enhancement Programme under NeIC (Nordic e-Infrastructure Collaboration) støtter kompetenceudvikling for ansatte ved nordiske forskningsinstitutioner inden for forskning og/eller personer, der arbejder med forskningsstøtte. 


Podcasts om Supercomputing i Danmark

Podcastserien Supercomputing i Danmark fortæller om forskeres praktiske erfaringer med at anvende supercomputere.

Bliv pilotprojekt på en national supecomputer

Som et nationalt pilotprojekt i DeiC Kompetencecenter bliver du automatisk udpeget som High Performance Computing (HPC) front runner inden for dit forskningsfelt.


Gratis kurser til speciale-/ph.d.-studerende via PRACE

Danmarks medlemskab af PRACE giver mulighed for gratis kurser for studerende og forskere på danske institutioner.


Følg DeiC på de sociale medier

Du kan også følge DeiC via Facebook, Twitter og LinkedIn.

Vi deler små og store nyheder og aktiviteter fra ind- og udland, os selv og samarbejdspartnere.