DeiC

Mulighed for danske forskere: Gratis træning i kodning og data science-færdigheder

Siden november 2018 er NeiC platin-partner i The Carpentries, et succesfuldt internationalt projekt, der består af Software Carpentry og Data Carpentry, fællesskaber for instruktører, trænere, vedligeholdere, hjælpere og supporters, der deler en mission om at undervise i grundlæggende compute og datalogiske færdigheder til forskere.

Medlemsskabet giver adgang til:

Dansk
Keywords: 

Ny tjeneste: Panopto giver nyt liv til det brugergenererede videoindhold

Panopto indgår nu som en ny tjeneste i DeiCs portfolio, og programmet skal supplere de allerede eksisterende medieløsninger, Kaltura og MediaSite.

Programmet er en all-in-one videoplatform, der har haft sit udspring i universitetsverdenen med et formål om, at det skal være enkelt at producere og redigere videoindhold til undervisningssituationer eller præsentationer.

Panopto er således yderst velegnet til at:

Dansk

Videobaseret undervisning engagerer de studerende på kiropraktor-uddannelsen

På Institut for Idræt og Biomekanik anvender man i stor stil video i undervisning på eksempelvis kiropraktor-uddannelsen.

Det foregår både i forbindelse med visuelt undervisningsmateriale og evaluering af praktiske opgaver, til læring mellem de studerende eller som dokumentation i forbindelse med eksamensafleveringer.

Dansk

Ny - og stor bevilling til udvikling af nordisk e-infrastruktur

NeIC Nordic e-Infrastructure Collaboration

NeIC har netop modtaget finansiering fra EU-Kommissionen til at styrke arbejdet med European Open Science Cloud i Norden (EOSC-Nordic) samt til at lede udviklingen af FAIR data.

Projektet skal være krumtappen i den motor, som bygger det digitale fundament, der blandt andet skal gøre forskningsdata, infrastrukturtjenester og supercomputerudregninger flydende på tværs af grænser. Et samarbejde, der skal være med til at sikre udviklingen af den moderne - og fremtidige forskning.

Dansk

Ny strategi: Sådan bliver fremtidens digitale forskningsinfrastruktur endnu stærkere

Moderne it-drevet forskning giver en enorm vækst i omfanget af digitale data. De store datamængder betyder at kravene til den infrastruktur, der skal håndtere og beregne på data, også bliver større og større.

Forskningsnettet

Samtidig udløber mandatet for det nuværende danske samarbejde Danish e-Infrastructure Cooperation (DeiC) med udgangen af 2019.

Dansk

Sådan virker vores netforbindelser med høj båndbredde til universiteter og forskningsinstitutioner

DeiC udvikler og driver forskningsnettet, som er en landsdækkende netinfrastruktur, der forbinder universiteter og forskningsinstitutioner med højhastighedsnet til gavn for forskning og samarbejde.

Forskningsnettet sørger også for forbindelsen til andre nationale og internationale netværk, og binder således hele verden sammen med dit skrivebord eller laboratorieudstyr.

Dansk

Se videoen: Sådan virker en dedikeret life-science-supercomputer

Supercomputing bragt ned i øjenhøjde.

Det er den korte beskrivelse af denne video, der på fineste vis beskriver og fortæller, hvordan Danmarks kraftigste life-science-supercomputer regner på eksempelvis præcisionsmedicin til forbedring af folkesundheden.

High-performance computing (HPC) er en meget specialiseret disciplin, hvor eksperterne til tider kan tale i et teknisk sprog, der kun er for de indviede, men i videoen bliver det komplicerede stof forklaret på en forståelig og underholdende måde, uden at indholdet bliver udvandet.

 

Dansk

DKCERT er repræsenteret i Advisory Board for cyber- og informationssikkerhed

Dansk
Henrik Larsen, chef for DKCERT
Henrik Larsen, der er chef for DKCERT, er et af de 11 medlemmer af Advisory Board for cyber- og informationssikkerhed.

I maj 2018 blev den national strategi for cyber- og informationssikkerhed introduceret.

Den indeholder 25 konkrete initiativer og seks målrettede strategier for de mest kritiske sektorers arbejde med cyber- og informationssikkerhed.

Keywords: 

Ny rapport fra supercomputerkonferencen SC18

I Teknisk Referencegruppe for HPC, eller bare HPC Tek Ref, deler man erfaringer med supercomputerteknikere fra de øvrige uddannelsesinstitutioner for at få inspiration på tværs af institutionerne.

Gruppens medlemmer deltager hvert år på den store Supercomputing-konference, (SC) i USA, og det danske hold på ni personer er nu vendt hjem fra SC18, der løb af stablen i Dallas i november.

Indtryk og erfaringer fra turen sammenfattes i en rapport, der nu er klar og kan hentes via linket nedenfor.

Dansk

Sider

Abonnér på RSS - DeiC