DeiC

Nyhedsbrev maj 2019: ”Jeg vil gerne takke EU for GDPR” | Ny Trendrapport fra DKCERT | Find dig selv og dine kollegaer: Billeder fra NeIC Konference 2019

Maj har stået i konferencens tegn, NeIC har nemlig afholdt sin 2019-udgave i København. Tivoli-hotellet lagde lokaler til en yderst velorganiseret sammenkomst med et fagligt indhold med fokus på blandt andet HPC og data management.

I forbindelse med konferencen snakkede vi med Christine Kirkpatrick, der arbejder med supercomputere, big data og Open Science på universitetet i San Diego i USA. Hun har et anderledes syn på GDPR, som hun ligefrem takkede EU for. Det kan du læse mere om nedenfor.

Dansk

Eduroam står klar, når du skal på sommerferie

Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, hvilket for mange betyder en ferierejse til udlandet med fly.

Og du kan faktisk anvende eduroam (education roaming) som adgangsbillet til internettet uden for forsknings og undervisningsverdenen.

Det gælder eksempelvis i flere lufthavne, og Norden er dækket ganske godt ind.

Edurome har mere end en milliard autentificeringer hvert eneste år.

Dansk
Keywords: 

Find dig selv og dine kollegaer: Billeder fra NeIC Konference 2019

NeIC Konference 2019 er netop løbet af stablen, og vi har indfanget stemningen fra de tre dage med masser af spændende viden og netværk mellem kollegaer.

Temaet for dagene var ”Nordic Infrastructure for Open Science” og der blev blandt andet blive set nærmere på, hvordan vi på tværs af grænser kan styrke samarbejdet indenfor den åbne videnskab.

Ligeledes var der eksempler på Open Science-samarbejder i Norden og et bredere udsyn mod de internationale sammenhænge - især European Open Science Cloud.

Dansk

Ny Trendrapport fra DKCERT med analyser, indsigt og anbefalinger

DKCERT udsender hvert år en rapport om sikkerhedsåret og med nye anbefalinger til universiteterne, baseret på iagttagelserne.

Rapporten sammenfatter sikkerhedshændelser, scanninger af forskningsnettet og de øvrige aktiviteter som DKCERT har været engageret i vedrørende informationssikkerheden på det danske forskningsnet.

Anders Sparre Conrad

I DKCERT Trendrapport 2019 finder du analyser, indsigt og anbefalinger til universiteterne om informationssikkerhed.

Dansk

EOSC-Nordic: Projektet, der skal bygge og integrere European Open Science Cloud i den nordiske og baltiske region

EOSC-Nordic-projektet handler om, at forskningen skal have mulighed for at tage afsæt i alle de data, som allerede eksisterer på tværs af fagområder og landegrænser.

Med andre ord: et indre marked for forskningsdata i Europa.

På den måde skal det gøres muligt, at konkrete forskningsområder kan dykke ned i en enorm vidensbank og komme op igen med nye og interessante problemstillinger ud fra det, man allerede ved. I stedet for at forskerne selv skal opdyrke deres egne ’lokale’ data og senere sammenligne med omverdenen.

Dansk

Nyhedsbrev april 2019: Sådan sker kortlægningen af det danske web | Fotogrammetri: Via fotografier kan du gøre din forskning tredimensionel | Nordisk samarbejde giver dansk forskning et mere robust og pålideligt netværk

I april har vi set på to af de HPC-projekter, der er i fuld gang på supercomputerne ABACUS2.0 på SDU og på Kulturarvsclusteret, der er placeret på Det Kgl. Bibliotek i Aarhus.

Det ene er drevet af Niels Brügger, der forsker og skriver om de digitale mediers historie. I den forbindelse er han dykket ned i den danske del af World Wide Web og har analyseret den historiske webudvikling i perioden mellem 2005 og 2015. En meget interessant måde at anvende HPC på i forskningen.

Dansk

eduVPN er klar med app til iOS

Dansk

Der har været en eduVPN app til både Windows, MacOS og Android i en længere periode, men det har taget lidt ekstra tid at få en iOS app klar.

Udfordringen i forbindelse med iOS har været, at det ikke er muligt at anvende OpenVPN 2.x GPL software på grund af Apples politik.

Keywords: 

Fotogrammetri: Via fotografier kan du gøre din forskning tredimensionel og tage den med hjem til computeren på skrivebordet

Når en arkæolog er på udgravning i felten på jagt efter tidligere menneskers kulturelle historie, kan det være umuligt eller uhensigtsmæssigt, at bringe materielle fund med hjem.

Men Københavns Universitetsbibliotek arbejder i øjeblikket på et pilotprojekt om en løsning, hvor der via almindelige billeder, software og DeiCs supercomputer ABACUS2.0 kan bygges digitale kopier, så forskningen kan fortsætte på kontoret – som 3D-modeller i fotorealistisk kvalitet.

Dansk

Sider

Abonnér på RSS - DeiC