Gå til hovedindhold

Eduroam runder 1 mio logins

Den trådløse netværkstjeneste eduroam runder milepæl og udvisker alle spor efter Corona-nedlukning.
Af
17/10/2022 13:10
Billede
Antallet af euduroam logins fra 2019 til 2022
Foto: DeiC

Eduroam runder milepæl

Ved udgangen af september måned 2022 rundede netværkstjenesten eduroam utrolige 1 mio logins. Studerende, forskere og universitetsansatte bevæger sig atter rundt og fortsætter den stigende brug af eduroam, vi oplevede, inden Corona-epidemien satte en bremse i. Rundt omkring på forsknings- og uddannelsesinstitutionerne anvendes den trådløse tjeneste flittigt, og tallene taler deres tydelige sprog.

På grafen ovenfor ser vi det magiske tal for september måned 2022, hvor eduroam rundede hele 1 mio. logins. Grafen viser samtidigt tydeligt de 2 store nedlukninger i 2020 og 2021, der ses som 2 kraftige dale i aktiviteten. Med den fine, stabile vækst i anvendelsen af eduroam ser det ud til, at vi er godt ude af Corona-nedlukningernes efterdønninger.

Vi forventer fortsat vækst

Den trådløse netværkstjeneste anvendes flittigt på både universiteter og professions-højskoler i Danmark og i over 100 lande på verdensplan. Faktisk er eduroam sådan en service, som man bare bruger og ikke altid lægger mærke til. Og sådan bør det også være.

”Når en tjeneste fungerer pålideligt og stabilt, og brugerne ikke oplever nogen problemer, ja så er det faktisk en succes”, udtaler Morten Kjeldgaard, Chefkonsulent og tjenesteansvarlig for eduroam, DeiC.

Eduroam har eksisteret i flere årtier, og findes på stort set alle landets højere læreanstalter. Alligevel forventes en fortsat vækst i brugen i takt med, at der kommer nye brugergrupper til, f.eks. mindre forskningsinstitutioner, konferencecentre og andre steder, hvor studerende, lærere og forskere kan få gavn af en nem netværksforbindelse.

Derfor arbejder vi fortsat på, at det skal være nemt og ukompliceret at være eduroam-bruger, ligesom vi hele tiden arbejder med at gøre det nemt for virksomheder, der tilslutter sig eller allerede tilbyder eduroam. Vi tilbyder bl.a. brugere en geteduroam app og nye tilsluttede virksomheder vil snart kunne tilbydes en eduroam selvbetjeningsportal udviklet af DeiC.

Læs mere om eduroam her eller kontakt eduroam-gruppen via eduroam@deic.dk, hvis du ønsker at vide mere om eduroam, eller ønsker at være den nyeste virksomhed på eduroam.