Gå til hovedindhold

Ny projektmedarbejder for EuroCC2

Som ny projektmedarbejder vil Marta Schulze spille en central rolle i EuroCC2-projektet, og sikre en stærk outreach og koordinering af projektet.
 
Af
05/10/2023 17:10
Billede
Papirudklip af mænd i grå og hvid på grøn baggrund
Billede: Colourbox

Et struktureret menneske med en international baggrund og erfaring inden for projekt koordinering, er en beskrivelse af Marta Schulze, som har arbejdet på forskellige forskningsprojekter og på universiteter.

Selvom Martas tidligere stillinger ikke har berørt HPC, besidder hun færdigheder omhandlende koordinering og planlægning af projekter inden for diverse områder. Dette er færdigheder hun kan sætte i spil, selvom hun ikke er ekspert på området. "Mine færdigheder er at koordinere og strukturere processer og føre projekter fremad uden at være ekspert på området. Jeg kan også lide at agere som bindeled mellem flere interessenter og drive ideer fremad sammen."

Billede
Marta
Foto: Privat

 

Hun har tidligere været projektkoordinator indenfor områder som dermatologi, life science and ph.d.-uddannelse. Men en tilbagevendende del af hendes professionelle liv er koordinering af projekter.

Opmærksomhed og outreach/kommunikation

Som en del af EuroCC2-projektet har Marta ansvaret for at skabe opmærksomhed omkring projektet gennem outreach og kommunikation til interne og eksterne partnere i projektet. Derudover vil hun have et tæt samarbejde med Dennis Wollbrink, som er projektleder for EuroCC2-projektet.

 "I den første fase af Euro-projektet fokuserede det danske Nationale Kompetencecenter på akademia. Nu i den anden fase er målet at henvende sig til industrien/SME'er og den offentlige forvaltning."

I den kommende fase af projektet vil fokuseret være på at opbygge og identificere partnerskaber mellem virksomheder, organisationer og offentlige institutioner, og her vil Marta være med til at skabe opmærksomhed omkring, hvordan EuroCC2 kan gavne deres udvikling. Dette er en udfordring hun ser frem til.

Begejstring for digitaliseringen i Danmark

Marta, som oprindeligt er fra Polen og har boet det meste af sit liv i Tyskland, er begejstret for den digitale udvikling og åbenheden overfor digitaliseringen i Danmark. Hun er også motiveret af at være en del af digitaliseringen og den digitale forskningsinfrastruktur i Danmark.

"Jeg er imponeret over det høje niveau af digitalisering her i Danmark. Tjenesterne og infrastrukturen er på plads, folk er mere åbne over for det, og det kører virkelig glat i forhold til andre steder i verden, som jeg kender."

Marta tilføjer, at hun i sin jobsøgen især kiggede mod imod universiteter og forskningsinstitutter og fandt DeiC meget attraktiv i denne søgen. "Jeg kan godt lide at være i et akademisk miljø og atmosfære."

Som privatperson beskriver Marta sig som en person, der får energi af at være i naturen, uanset vejr og omgivelser. Hun nyder også at rejse - det behøver ikke at være langt væk, nogle gange er et lille eventyr i nærområdet en god måde at slappe af på.