Gå til hovedindhold

Nyhedsbrev juni 2019: Danmark og syv andre nationer bygger nu en af verdens kraftigste supercomputere | Tilmeldingen til DeiC konference 2019 er åben | Årsrapporten 2018 fra DeiC er klar

Nyhedsbrev fra DeiC, Danish e-Infrastructure Cooperation, juni 2019.
Af
26/06/2019 09:06
Billede
Nyhedsbrev-logo
Grafik: DeiC

Juni har været en begivenhedsrig måned med mange spændende DeiC-nyheder.

Danmark har sammen med syv andre nationer indgået et konsortium, der i fællesskab skal skabe en af verdens kraftigste supercomputere til forskningsformål.

Når supercomputeren er installeret og klar til brug i 2020, vil maskinen være en af de hurtigste og mest avancerede HPC-anlæg i verden henvendt til Europas videnskabelige, industrielle samt offentlige brugere.

Desuden er DeiC årsrapport 2018 udkommet i en digital udgave, der ligger klar til den læselystne med interesse for e-infrastruktur til forskning og uddannelse. Rapporten giver det samlede overblik over DeiC-aktiviteterne i grafer, tal og artikler om organisationens arbejde og handlinger i 2018.

Husk også at læse DKCERTs 11 anbefalinger om informationssikkerhed til ledelsen og at tilmelde dig til årets DeiC konference 2019. Der er nemlig early bird-rabat til de hurtige.

DeiC ønsker alle en fantastisk sommerferie.

Rigtig go' læselyst.

Næste nyhedsbrev udsendes i august.  

Nyhedsbrevet sendes også på mail til tilmeldte abonnenter. Du kan til- og afmelde dig nyhedsbrevet pr. mail på denne side:


Tilmeldingen til DeiC konference 2019 er åben

Nu er der åbnet for tilmelding til årets DeiC konference, der har fokus på fremtidens e-infrastruktur, supercomputing, data management og informationssikkerhed. Husk, at der er rabat til de hurtige.

Danmark og syv andre nationer bygger nu en af verdens kraftigste supercomputere

De danske universiteter er med i et konsortium bestående af otte europæiske lande og EU om at skabe en af verdens kraftigste supercomputere til forskningsformål.

Årsrapporten 2018 fra DeiC er klar

Årsrapporten fra DeiC giver det samlede overblik over organisationens aktiviteter, der forsyner forskerne med adgang til e-infrastruktur i høj kvalitet.

Her er DKCERTs 11 anbefalinger til ledelsen om informationssikkerhed

I DKCERT samler vi hvert år vores viden i en Trendrapport, der blandt andet danner udgangspunkt for anbefalinger om informationssikkerhed. Har er vores 11 anbefalinger til (universitets)ledelsen.

Til forskere: Ansøg om supercomputertid til dine projekter

Der er afsat nye midler til forskere med behov for regnekraft på supercomputere i både Norden og Danmark. Sådan søger du.

Tilmeldingen er startet: Kom på kursus i FAIR Data Stewardship

Nu kan du komme i dybden med, hvad der kræves for at være en FAIR data steward. Kurset afholdes i København og starter den 18. november.

DeiC søger kommunikationskonsulent

DeiC søger en dygtig kommunikationskonsulent med teknisk forståelse, erfaring med forskningsformidling på tværs af grænser og evnen til at skrive gode historier.


Brug DeiC eScience Vidensportal

På DeiC eScience Vidensportal finder forskere og andre interesserede råd og vejledning om eScience.

eScience Vidensportal | Træningskurser

Træningsportalen på DeiC eScience Vidensportal indeholder en løbende oversigt over kurser om eScience.


Søg støtte til kurser i eScience

Ratatosk Mobility Enhancement Programme under NeIC (Nordic e-Infrastructure Collaboration) støtter kompetenceudvikling for ansatte ved nordiske forskningsinstitutioner inden for forskning og/eller personer, der arbejder med forskningsstøtte. 


Podcasts om Supercomputing i Danmark

Podcastserien Supercomputing i Danmark fortæller om forskeres praktiske erfaringer med at anvende supercomputere.

Bliv pilotprojekt på en national supecomputer

Som et nationalt pilotprojekt i DeiC Kompetencecenter bliver du automatisk udpeget som High Performance Computing (HPC) front runner inden for dit forskningsfelt.


Gratis kurser til speciale-/ph.d.-studerende via PRACE

Danmarks medlemskab af PRACE giver mulighed for gratis kurser for studerende og forskere på danske institutioner.


Følg DeiC på de sociale medier

Du kan også følge DeiC via Facebook, Twitter og LinkedIn.

Vi deler små og store nyheder og aktiviteter fra ind- og udland, os selv og samarbejdspartnere.