Gå til hovedindhold

Nyhedsbrev marts 2021: Stor udvidelse af det nationale HPC-landskab | Zoom-driften styrkes med nye servere | Søg i mere end 1000 publikationer fra national HPC

Nyhedsbrev fra DeiC, Danish e-Infrastructure Cooperation, marts 2021.
Af
25/03/2021 09:03
Billede
Nyhedsbrev-logo
Grafik: DeiC

Denne gang får du nyhedsbrevet en anelse tidligere end normalt, og det er naturligvis på grund af den kommende påskeferie.

Marts har været en begivenhedsrig måned, ikke mindst, når det handler om HPC-området.

Nedenfor kan du således læse mere om, at det nationale HPC-landskab er udvidet betragteligt. DeiC national HPC Type 1 blev udvidet til også at omfatte infrastruktur på Aalborg Universitet, ligesom DeiC national HPC Type 3 nu er i drift.

DeiCs publikationsliste er igen opdateret, så du nu kan søge i mere end 1000 publikationer fra national HPC. Du kan blandt andet blive meget klogere på forskningsresultaterne fra de nationale supercomputere og se hvilke fagområder og universiteter, der har benyttet faciliteterne.

Når det gælder tjenester, er der også interessante nyheder.

Der er oprettet yderligere to serverzoner til driften af Zoom, hvilket betyder, at den nordiske installation har udviklet sig til at blive verdens største ”On-Premise-løsning”. Ligeledes kan du læse historien om, at DPO-tjenesten har fordoblet antallet af aftaler.

Og selvfølgelig et varmt velkommen til Marie Vachaud, der er tiltrådt stillingen som akademisk medarbejder i DeiC. Marie skal være med til at betjene sekretariatet, ledelsen og bestyrelsen.

Rigtig go' læselyst.

Næste nyhedsbrev udsendes i april 2021.

Nyhedsbrevet sendes også på mail til tilmeldte abonnenter. Du kan til- og afmelde dig nyhedsbrevet pr. mail på denne side:


Stor udvidelse af det nationale HPC-landskab

DeiC national HPC Type 1 er blevet udvidet, og DeiC national HPC Type 3 er nu også i gang.

Søg i mere end 1000 publikationer fra national HPC

DeiCs publikationsliste er igen opdateret. Det betyder, at du kan blive meget klogere på forskningsresultaterne fra de nationale supercomputere og se hvilke fagområder og universiteter, der har benyttet faciliteterne.

Zoom-driften styrkes med nye servere

Der er nu oprettet yderligere to serverzoner til driften af Zoom, hvilket betyder, at den nordiske installation har udviklet sig til at blive verdens største ”On-Premise-løsning”.

DPO-tjenesten har fordoblet antallet af aftaler

Fra slutningen af 2019 til starten af 2021 er antallet af uddannelses- og forskningsinstitutioner, der benytter DKCERT’s DPO-tjeneste, mere end fordoblet.

Forhandlere af Infrastructure-as-a-Service er nu udpeget

Udbudsforløbet hos GÉANT omkring de såkaldte Open Clouds for Research and Education-kontrakter er nu kommet på plads. Der er indgået flere hundrede kontrakter fordelt på mange europæiske lande.

Ansøg om PRACE HPC-ressourcer i kald 23 for storskalaanlæg

PRACE-kald nummer 23 for TIER-0-anlæg er nu åben. Der er deadline for ansøgninger den 27. april 2021 kl. 10 CET.

DeiC ansætter ny akademisk medarbejder

Marie Vachaud er netop tiltrådt stillingen som akademisk medarbejder i DeiC. Marie skal være med til at betjene sekretariatet, ledelsen og bestyrelsen i DeiC.

Registreringen til TNC21 er åben

Så er der åbnet for tilmeldinger til TNC21, som er GÉANTs store flagskibskonference. Det er gratis at deltage i arrangementet, der denne gang afvikles online.

Problemer med Kaltura

I denne uge har der desværre været problemer med Kaltura som manglende søgefunktion, problemer med upload og streaming samt perioder med nedetid. Her er forklaringen.


 

Brug DeiC eScience Vidensportal

På DeiC eScience Vidensportal finder forskere og andre interesserede råd og vejledning om eScience.

eScience Vidensportal | Træningskurser

Træningsportalen på DeiC eScience Vidensportal indeholder en løbende oversigt over kurser om eScience.


Følg med i European Open Science Clouds arbejde i Norden

EOSC-Nordic-projektet handler om, at forskningen skal have mulighed for at tage afsæt i alle de data, som allerede eksisterer på tværs af fagområder og landegrænser. På den måde skal det gøres muligt, at konkrete forskningsområder kan dykke ned i en enorm vidensbank og komme op igen med nye og interessante problemstillinger ud fra det, man allerede ved.


Podcasts om Supercomputing i Danmark

Podcastserien Supercomputing i Danmark fortæller om forskeres praktiske erfaringer med at anvende supercomputere.


Gratis kurser til speciale-/ph.d.-studerende via PRACE

Danmarks medlemskab af PRACE giver mulighed for gratis kurser for studerende og forskere på danske institutioner.


Følg DeiC på de sociale medier

Du kan også følge DeiC via Facebook, Twitter og LinkedIn.

Vi deler små og store nyheder og aktiviteter fra ind- og udland, os selv og samarbejdspartnere.