Skip to main content

Ny tilvalgsmodel for Adobe Connect

Adobe Connect bliver fra 2022 et tilvalg for den enkelte institution, hvilket naturligvis ændrer på vilkårene. Her kan du læse, hvad det betyder.
By
24/08/2021 12:08
Billede
Videostreaming
Foto: Torben B. Sørensen

Hidtil har alle institutioner, der er tilsluttet Forskningsnettet, fået tjenesten Adobe Connect som en del af pakken. Dette vil ændre sig fra næste år.

DeiCs bestyrelse har nemlig vedtaget, at flest mulige tjenester skal "unbundles". I praksis betyder det, at betalingen for tjenesten bliver et tilvalg for den enkelte institution.

Hvis man har brug for Adobe Connect i 2022 skal ens institution altså henvende sig til DeiC inden den 1. december 2021 (konkret til thorkild.jensen@deic.dk) for at få en aftale om den fortsatte brug af tjenesten.

Vi har udsendt breve ud til de kontaktpersoner vedrørende Adobe Connect, som vi kender. Der da kan være andre brugere, som kan have behov for at flytte materiale ud af platformen, har vi også udgivet denne mere generelle nyhed om ændringen.

Samme betalingsmodel for alle

For de institutioner som allerede i 2021 har betalt særskilt for Adobe Connect, vil der ikke være nogen ændring, heller ikke hvad angår betalingsmodellen, der er i 2022 blot kommer til at gælde for alle: Årlig betaling på 50ppm (0,05promille) af institutionens omsætning (beregnet på samme måde som for Forskningsnettet), dog minimum 10.000 kr.

Indgår institutionen ikke serviceaftale for 2022 inden den 1. december 2021, opfordres institutionens brugere til at downloade materiale, der skal bevares og slette alt andet materiale.

Alle spørgsmål og hændelser i forbindelse med ændringerne kan rettes til: thorkild.jensen@deic.dk