Skip to main content

LUMI igen blandt verdens hurtigste supercomputere

LUMI kåret som nummer 3 på ny Top500 liste over verdens hurtigste supercomputere med en HPL-performance på 309 petaflops. Det giver samtidig retten til at kalde sig den hurtigste supercomputer i Europa.
By
15/11/2022 15:11
Billede
LUMI supercomputer 5 racks
Foto: LUMI

Den 14. november 2022 blev EuroHPC JU’s LUMI supercomputer kåret som flot nummer 3 på ny Top500 ranking liste over verdens hurtigste supercomputere. Det foregik på SC22 konferencen i Dallas, USA.

”Jeg er meget glad for at se LUMI på Top500 listen. Maskinen er det bemærkelsesværdige og synlige resultat af et fantastisk europæisk samarbejde. LUMI’s exceptionelle teknologi vil både styrke europæisk konkurrenceevne og innovation og samtidigt øge Europas digitale suverænitet”, udtaler Ander Dam Jensen, Executive Director, EuroHPC JU.

LUMI-konsortiet er et helt unikt, omfattende paneuropæisk samarbejde, som består af 10 lande, som fortsætter deres succesfulde arbejde med at levere state-of-the-art super regnekraft til forskningen i form af LUMI supercomputeren. Et projekt, som ingen af landende var kommet i mål med alene, og DeiC er stolte af at repræsentere Danmark i LUMI-konsortiet.

Se den fulde pressemeddelelse her, som også indeholder specifikationer på LUMI’s arkitektur.