Skip to main content

Farvel til eduSign

EduSign tjenesten har ikke tiltrukket tilstrækkelig interesse fra institutionerne og bliver derfor ikke implementeret som fast DeiC tjeneste.
By
22/05/2024 08:05
Billede
iStock signature
Foto: iStock

EduSign tjenesten til online underskrift af PDF-dokumenter blev udviklet som et open source og licensfrit alternativ til de traditionelle metoder, hvor brugere printer, underskriver, scanner og sender dokumenter via e-mail. Denne proces er ofte besværlig og tidskrævende, og kommercielle produkter, der tilbyder lignende funktioner, er sjældent kompatible med hinanden.

Med inspiration fra en succesfuld tjeneste i Sverige, besluttede Netforum i 2022 at udvikle en dansk udgave i pilotversion, som brugere på de danske universiteter kunne teste. Håbet var at lancere eduSign som en permanent tjeneste under DeiC, hvis der var tilstrækkelig opbakning.

 Desværre har pilotprojektet ikke tiltrukket det nødvendige antal brugere, og det giver derfor ikke mening at videreføre eduSign som en officiel DeiC tjeneste.

”Dette er et godt eksempel på at vi løbende, sammen med Netforum, justerer udbuddet af tjenester, således at vi ikke ender med at have noget i drift, som vi har for få brugere til”. Martin Bech, chef for Forskningsnettet 

EduSign tjenesten lukker omkring den 1. september i år, medmindre vi modtager besked fra brugere, som vi ikke tidligere har været opmærksomme på.